Monday, May 17, 2010

Kaija Maria Junkkari ja Lari Junkkari "Sinuga siin ja praegu. Seksuaalne tarkus paarisuhetes"

Katrin, mul on väga hea meel, et selle raamatu Sinu käest lugeda sain! Minu ellu sattus see ka täiesti õigel hetkel, nagu rusikas silmaauku! Noh, seksist siin eriti palju ei räägita :) Seega ei tea, kas mu mees seda ka lugeda viitsib, kuigi ilmselt siis oleks sellel palju rohkem mõtet. Aga ma arvan, et kui ise oleksin seda lugema sattunud natukenegi varem, siis oleksin vihastanud ja kõrvale visanud. Nüüd aga on kuidagi loomulikult elu ise viinud mind arusaamiseni, et tõepoolest - me ei satu paari teise inimesega mitte juhuslikult. Ja me tõepoolest jätkame paarisuhtes suhete klaarimist oma vanematega, olgu paariline ja meie enda suhe ja kodu kuitahes erinev kõigest lapsepõlves kogetust! Silmaklapid ees, mängime oma kaasaga omaenda isa ja ema, tema aga mängib oma isa ja ema vastu... ime, et selle juures on üldse võimalik armastus ja mingisugusedki teineteisemõistmise hetked!
Võib-olla on iga järgmine põlvkond eelnenust mingis asjas natukenegi targem?

3 comments:

  1. Ilmselt on sügav mõte sees mitte ainult selles, miks elu meid mõne inimesega kokku viib, vaid ka selles, milline raamat meile mingil hetkel müstilisel moel kätte satub... ja ka selles, kuidas mingi raamat, mis ühel hetkel tundus lõpmata oluline, mingite uute mõtete-muljete-raamatute mõjul järsku oma tähtsuse ja autoriteedi kaotab. Ilmselt pole mõtet neid raamatuid siis hiljem ka "taga nutta" ja püüda uuesti üle lugedes uuesti nende tähtsust ja tähendust taasavastada?
    Sellepärast peab vist ka raamatusoovitustega ettevaatlik olema? Sest me ju ei tea, kas see, mis meie hinges vastukaja leidis, ka teise inimese hetkeolukorraga haakub. Kuigi teisele jääb alati vabadus mitte meie soovituse peale seda raamatut lugeda :)

    ReplyDelete
  2. Minu jaoks rääkis selles raamatus taas kohaloleku teema - olla siin ja praegu, olla kohal, olla avatud partnerile ja võtta teda koos tema kiiksudega nii, nagu ta on. Nõustun Maria Kristiinaga, et tore, kui ka abikaasa raamatu läbi loeks. Samuti selles osas, et see raamat ei ole üldse mitte klassikaline seksiõpik!
    Veel mõtteid minu jaoks:
    -Muutuseks paarisuhtes piisab ühe partneri käitumise muutumisest. Selle peale peab ka teine oma käitumist muutma, sest vana mustrit ei ole partneri muutunud käitumisega võimalik jätkata.
    -Ole teadlik oma vajadustest!
    -Me oleme oma lasepõlvekodu peegeldused ja lahendame eelmiste põlvede probleeme.
    -Suguvõsa saladused tuleks ära lahendada, sest muidu hakkavad nad elama n.-ö oma elu.

    ReplyDelete
  3. "Muutuseks paarisuhtes piisab ühe partneri käitumise muutumisest. Selle peale peab ka teine oma käitumist muutma, sest vana mustrit ei ole partneri muutunud käitumisega võimalik jätkata"
    Mu mees hakkas ka pisteliselt seda raamatut lugema ja see mõte on siiani põhiline, mille ta sealt üles korjas ja ülimalt tõeseks tunnistas. Nii et julgen tõesti edaspidi ka meestele soovitada.

    ReplyDelete